facebook-icon.jpgKennel Chiron Phone.jpgKennel Chiron Mail.jpg
Hem Våra Hundar Valpar Rainbow Heaven Resor Kontakt

Lure Coursing FCI EM 2018

Guldmedalj tikar - Chiron's Working On A Dream
Guldmedalj hanar - Chiron's Human Touch
Silvermedalj hanar - Chiron's I'm A Rocker
6e plats tikar - Jakona's It Happened In Vegas


 Lure Coursing FCI EM 2019

​Guldmedalj tik - Chiron's Working On A Dream
Silvermedalj tik - KS For Whom TheBell Tolls
Silvermedalj hanar - Chiron's I'm A Rocker
Bronsmedalj hanar - Chiron's Human Touch
4e plats hanar - Paradise Boy's Night Out

          


Alla dessa parasiter

 

 

En stor fördel med att ha sin boxadress c/o Rainbow Heaven är att jag inte längre behöver ta hand om alla dessa ömkliga varelser som klänger sig fast i min vackra päls. För oss emellan – hur trevligt ÄR det EGENTLIGEN att ha någon som kladdar runt i nacken eller sliter i ländryggen?

 

Där har du tvingats tillbringa timmar med mor och hennes beslutsamma kamp mot virvlar o för mycket päls – hon verkar veta hur hon vill att du skall se ut och oavsett vad du tycker om saken så kommer du att stå där tills hon ser resultatet hon vill ha. Timme in & dag ut…..

 

Efter tid som strävan efter den ytliga skönheten avtog i mors intresse fick till slut  min naturliga look träda fram - låååångt hår är rätt snyggt tycker iallalfall jag!

När du sedan äntligen har lagt dig till ro – strategiskt o väl placerat för möjliga nedfall ifrån köksregionen – då får du utan att du bett om detta en ihärdig parasit om halsen.

 

Just denna parasit var jag tvungen att vara lite extra vaksam med – hans kostym var liksom 3 nr större än honom själv redan från början och ramlade han ner i fel vinkel när han siktade in sig på en mysig stund med storebror på min lediga vila så fanns alltid risken att jag fick 5 kilo skinn i näsan och svalget.

 

Till hans fördel måste sägas att han aldrig nöjer sig med ”stop” av något slag – ett staket, galler, grind, dörr, kommando – finns minsta lilla svikt i materialet så är det enligt hans mening bara att gå rakt igenom. Om det av någon anledning inte finns någon svikt, ja då skapar han denna svikt så att det därefter bara är att gå vidare. När denna brist på gracilt kroppsspråk landar tvärs över din nacke i välvillig kramsjuka så är det bara att hoppas att luftvägarna lämnas fria…….

 

Fast ni skulle ha sett honom när han skulle gå rakt igenom stängslet i hundgården första gången! Rutorna är gjorda för får och han var definitivt större än ett sådant – huvudet, ena frambenet och halva kroppen igenom en ruta, andra frambenet igenom nästa och tre stolpar dragna ur fästet. Mor skulle lämna oss 8 minuter o gå till Ica – fast det var bra att han gjorde grovjobbet så att jag fick en extra oplanerad utflykt i grannskapet. Mors vokabulär utvidgades avsevärt när hon mötte mig på trottoaren på hemvägen. Och ni skulle ha hört henne när hon kämpade för att få loss parasiten ur nätet, värre blev det när pålarna skulle förankras i jorden på nytt och staketet dras om.

 
Odin-Mikael-o-gropen.jpg


Alla mina expeditioner med destination Kina som utförts på gräsmattan genom åren föll liksom i glömska efter det här och det kan jag ju bara vara den lilla skrynklige parasiten tacksam för. Att jag alls släppte den här saken innanför dörren får bli en annan historia, men visst undrar jag ibland vad han gör när det är dags för honom att göra oss sällskap?

 
Hälsotester  -  Health tests

 

Tävlingsresultat  Show ​& Lure Coursing

 

Lure Coursing 
Simulerad harjakt efter en plastpåse...

Barmarksdrag

Kan Podenco Ibicenco dra? Det är ju en jakthund...

Viltspår

Agility med Irländsk Varghund

Du kommer att träna och kanske till och med tävla i klassen Large, samma grupp som alla hundar med en mankhöjd över 42,99 cm! Odin var 93 cm hög...

 

Länkar

.

Sök

Skriv in det du vill söka efter här