facebook-icon.jpgKennel Chiron Phone.jpgKennel Chiron Mail.jpg
Hem Våra Hundar Valpar Rainbow Heaven Resor Kontakt

Lure Coursing FCI EM 2018

Guldmedalj tikar - Chiron's Working On A Dream
Guldmedalj hanar - Chiron's Human Touch
Silvermedalj hanar - Chiron's I'm A Rocker
6e plats tikar - Jakona's It Happened In Vegas


 Lure Coursing FCI EM 2019

​Guldmedalj tik - Chiron's Working On A Dream
Silvermedalj tik - KS For Whom TheBell Tolls
Silvermedalj hanar - Chiron's I'm A Rocker
Bronsmedalj hanar - Chiron's Human Touch
4e plats hanar - Paradise Boy's Night Out

          


Hur man motionerar en Guldfisk

 

Har ni någon gång fått ett tillfälle som ni bara inte kan låta er gå ur tass & tand?

 

Jag måste berätta om den där gången när mor skulle åka på sin första riktiga semester efter att jag blivit tvångshämtad ifrån mitt ursprung och ofrivilligt involverad i min nya familj och den svenska kulturen. Hemma i Norge så tar vi alltid möjligheterna när vi får dem – får vi inga möjligheter så skapar vi oss dem!

 

Mina människor hade sett till att det fanns otaliga förströelser att fördriva tiden med. Det kanske inte var riktigt så de hade planerat saken som händelserna förlöpte, men hur skulle jag kunna veta det?

 

En stor rund skål med vatten står på bordet. I skålen finns några grönsaker, lite grus på botten och en röd fjäril. Ja, nu säger De Gamla att fjärilar inte kan leva i en skål med vatten utan det skall nog vara en Guldfisk.

 

Guldfisk eller fjäril – lever man sitt liv i en glasskål på ett bord med en grönsak till sällskap så får man inte så mycket ut av livet. Jag insåg min plikt att ordna underhållning för denna ensamma varelse och skred beslutsamt till verket. Att motionera en Guldfisk är ungefär som när man skall ge första hjälpen till någon – allt hänger på repetitioner utförda med noggrannhet och precision.

 

Börja med att placera dig så att du har en god arbetsställning – står skålen lite långt in på bordet så flytta på framförliggande detaljer.

 

Placera nosen mot skålen och känn hur den känns mot nosen, hur tung är den? Beräkna vilken vikt du behöver ha i trycket – skålen skall gunga, absolut inte välta!

 

När du har fått in känslan av formen på skålen och mängden vatten inuti den så trycker du till med nacken och skålen kommer att gunga till på bordet. När den landar igen så skapas ett karakteristiskt ”klonk”-ljud. Upprepa nu detta i regelbundet mönster – det är viktigt att ge fjärilen, förlåt Guldfisken, tid på sig att simma runt minst två varv mellan varje Klonk.

 

Detta kan du upprepa så länge du behagar eller tills dina barnvakter kommer farandes inifrån huset högljutt undrandes vad i hela världen det är som låter. Om du inte har en väldigt stark självkänsla så bör du därefter inte stå kvar vid motionsspåret.

 

Det händer att barnvakter inte förstår din goda vilja och helt enkelt flyttar ditt projekt. I de flesta fall kan du då vända dig om och ta en titt på den fyrkantiga lådan med vatten i. Det brukar bo fler fjärilar i sådana lådor och det finns mer grönsaker. Dessutom lyser det lampor där! Eftersom det börjar bli sent på eftermiddagen och du bara vill ge dessa stackare lite god nattvila så gör du som mor gör hemma – trycker lite på lampan så att den skall slockna. Att det därmed låter KLONK när lampan faller igenom taket ÄR faktiskt inte ditt fel. Hur dina människor konstruerar hållfastheten i sina ägodelar kan inte du hållas ansvarig för.

 

Om fiskarna klarade sig? Jodå, lampan tog bara i taket så att glasskivorna gick sönder men varje gång jag var på besök därefter så levde mina vänner fiskarna i ett stadigt mörker för att mina människor skulle försäkra sig om att de inte av misstag skapade lite friterad fisk åt mig.

 

Alla är samlade här, det verkar som om vi skall ut på något trevligt upptåg – jag får berätta mer senare. Saknar er och skickar en stor, blöt Odin-special-puss så länge.

 

PS Husse Peter, låt tomaterna stå kvar på bänken är du snäll – det tar sådan tid att komma åt dem under mina besök till er när de står uppe på kylskåpet.
Hälsotester  -  Health tests

 

Tävlingsresultat  Show ​& Lure Coursing

 

Lure Coursing 
Simulerad harjakt efter en plastpåse...

Barmarksdrag

Kan Podenco Ibicenco dra? Det är ju en jakthund...

Viltspår

Agility med Irländsk Varghund

Du kommer att träna och kanske till och med tävla i klassen Large, samma grupp som alla hundar med en mankhöjd över 42,99 cm! Odin var 93 cm hög...

 

Länkar

.

Sök

Skriv in det du vill söka efter här