facebook-icon.jpgKennel Chiron Phone.jpgKennel Chiron Mail.jpg
Hem Våra Hundar Valpar Rainbow Heaven Resor Kontakt

Lure Coursing FCI EM 2018

Guldmedalj tikar - Chiron's Working On A Dream
Guldmedalj hanar - Chiron's Human Touch
Silvermedalj hanar - Chiron's I'm A Rocker
6e plats tikar - Jakona's It Happened In Vegas


 Lure Coursing FCI EM 2019

​Guldmedalj tik - Chiron's Working On A Dream
Silvermedalj tik - KS For Whom TheBell Tolls
Silvermedalj hanar - Chiron's I'm A Rocker
Bronsmedalj hanar - Chiron's Human Touch
4e plats hanar - Paradise Boy's Night Out

          


Team Chiron kan med stolthet berätta att det för första gången i svensk Lure Coursing historia har gått sex stycken Podenco Ibicenco till starten på ett coursing fält!

20170416-LC-Haessleholm-Lars-Johanssen-DK-Thomas-Brandt-S-1a-160-p-Dio-1a-160-p-Stripper-3a-p-Pinto-4a-154p-Indy-5a-149p-Lera-6a-144-p-Patch-Fotograf-Ann-Sofie-Jangmark.jpg

Lure Coursing i Hovdala, Hässleholm, 14 april 2017
Ifrån höger: Chiron's I'm A Rocker, Heron And Hound's Waitin' To Smile
Paradise Boy's Night Out, Chiron's Human Touch, Jakonas It Happened In Vegas,
Chiron's Working On A Dream

Lure Coursing är form av simulerad harjakt, där hunden skall jaga en plasttrasa i en snitslad bana över ett fält. Beroende på tävlingens upplägg är det olika antal domare (i Sverige oftast två stycken) som bedömmer ett antal moment under loppet. Det som skall poängsättas är allt ifrån samarbete, jaktmotivation, om hunden tar genvägar eller följer bytet enligt banan, intresse för bytet - och mycket mer!

Proven är ifrån start utarbetade för Vinthundar, vilket kan bli lite förvirrande för de som tävlar med Urhundar. Domarna skall ta i beaktande vilken ras som bedöms och ge poäng i enlighet med rasens typiska jaktbeteende - men som i alla sporter så är detta en subjektiv bedömning och av många ses det till största del som att Lure Coursing är en ren tävlingsform istället för ett bruksprov.

För att få ansöka om ett WCC - Working Class Certificate och kunna tävla i Bruksklass på utställning, så måste även Podenco Ibicenco uppfylla reglerna med att ha deltagit på Lure Coursing prov med minst ett år och en dag emellan och ha uppnått minst 2/3 av poängsumman. 

Dessvärre så inkluderas Podenco Ibicenco inte i regelverket för att tilldelas CACIL - det internationella LC certifikatet - men rasen kan tävla om de nationella certifikaten och bli Lure Coursing champion i flera länder.

Chiron kan med stor glädje säga att vi har de två första Podenco Ibicenco som har blivit SE LCCH och vår Stripper är den första Podenco Ibicenco som har blivit NO & SE LCCH!

Verkar det krångligt med LC tävlingar?
Ta det lugnt :-)
I första hand är det ju ett tillfälle att hitta på något roligt tillsammans med Din hund!
Hälsotester  -  Health tests

 

Tävlingsresultat  Show ​& Lure Coursing

 

Lure Coursing 
Simulerad harjakt efter en plastpåse...

Barmarksdrag

Kan Podenco Ibicenco dra? Det är ju en jakthund...

Viltspår

Agility med Irländsk Varghund

Du kommer att träna och kanske till och med tävla i klassen Large, samma grupp som alla hundar med en mankhöjd över 42,99 cm! Odin var 93 cm hög...

 

Länkar

.

Sök

Skriv in det du vill söka efter här